ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Пловдивчани на линия:

Коледно-новогодишни празници 2009/2010

Трябва да сте регистриран потребител и да се присъедините към групата, за да може да оставите мнението си.
Традиционни ястия
Кирил Налджиев написа на 15.12.2009 г.:
Аз искам да изкоментираме следното нещо. Тея дни залязващите медии (разбирай хартиените унищожители на гори-вестниците) тръбят на ляво и дясно за коледните пуйки. Как в БГ не вървяли, ами сме сходели в Гърция и Румъния да си купуваме тамошни пуйки.

Абе аз ли нещо живея в друга страна, ама аз не познавам семейство което да приготвя пуйка на коледната си трапеза, още по-малко това малко познато пернато да е основно ястие. В България си приготвяме съвсем други ястия и хамериканската пуйка липсва, поне при нас и моите познати.

Какво е вашето мнение? Съвпада ли с моети или сте пуйка фенове :).

Весели празници!

Георги Кирилов написа на 13.12.2009 г.:
Яхния от стар фасул

Продукти: 2 чаени чаши фасул, 1/2 чаена чаша олио, 3-4 глави лук, 2-3 домата, 1 чаена лъжичка червен пипер, магданоз, джоджен, сол и по желание 5-6 лютиви чушлета.

Приготвяне: Фасулът се почиства, измива и се залива със студена вода. Вари се на умерен огън. Лукът, нарязан на ситно, се задушава в мазнината до омекване, прибавят се червеният пипер и доматите. Задушават се леко. Свареният фасул се прецежда. Разпределя се в пръстени гюведжета. Отгоре се разпределя заръжката. Върху нея се поставя по едно лютиво чушле и по едно резенче домат. Посолява се, поръсва се с магданоз и джоджен и се сипва по 2-3 супени лъжици от водата, в която е врял фасулът. Гюведжетата се запичат на фурна. Поднасят се топли.

Георги Кирилов написа на 13.12.2009 г.:
Питка с късмети

Продукти: 1 кг брашно, 300 г вода, 10 г сол, 1 пакет бакпулвер, смесен с брашното, монета от 5 стотинки.

Приготвяне: В пресятото два пъти брашно се прави кладенче, в което се слага солта и се сипва постепенно хладката вода, докато се получи тесто. То се омесва добре, оформя се на питка, в която се слага добре измитата монета и питката се пече в силна фурна.

Администратор написа на 12.12.2009 г.:
Тук е мястото да споедлите рецепти и снимки с резултата от традиционни ястия, приготвяни около коледно новогодишните празници.


ВХОД за регистрирани
E-mail / Потребителско име
Парола
запомни ме на този компютър
забравена парола

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: